Футболист №1 на България за 2021 година Кирил Десподов говори след втория си приз в анкетата на спортните журналисти у нас след този от 2018 година, когато беше играч на ЦСКА. Звездата на „орлите“ си пожела в интервю пред "Гонг" през новата година да няма контузии, за да може да работи и да помага на клуба си, както и добри резултати в националния отбор, с които да зарадва българските фенове.

"Емоциите още ме държат. Много съм щастлив. Да получа тази награда от вас, журналистите, които през цялата година ни следите под лупа. Много съм щастлив и се надявам, че занапред ще работя да постигаме още такива награди заедно с отбора. И двете ми награди за Футболист №1 на България са ценни, и двете са за №1 на България. Може би последната мога смело да твърдя, че ми беше най-добрата година през кариерата, така че може би съм малко по-щастлив, но и двете са еднакво ценни".

Winbet - най-голямото разнообразие от пазари! (18+)

Радвам се, че съм част от историята на Лудогорец и се надявам да остана в нея с мачове и успехи.

Имах доста любими моменти през годината - станах шампион на България, спечелихме Суперкупата, бяхме на крачка от Шампионската лига, групите на Лига Европа, но като цяло титлата на страната, която спечелихме. Най-много ме е яд, че не играх срещу Малмьо в първия мач, тъй като бях наказан. Това нещо ме беше доста яд. Това е, няма други неща, за които да съжалявам", заяви Десподов, след като беше попитан как би наредил той челната тройка в класацията за номер 1 у нас.

"По принцип не бих отговорил на този въпрос, тъй като не искам да давам оценки на моите колегите. Това сте вие журналистите, които дават оценките. Трябва да се гледа и обективно на нещата. Видяхте журналистите как сте гласували, така че – това е. Със сигурност няма да се сложа на трето място". заяви Десподов и отправи пожелание за себе си и за феновете през новата година.

"Искам да нямам контузии и за това се моля всеки ден. Когато един спортист е контузен, не може да покаже на какво е способен. Другото, което се изисква от мен като работа, раздаване на терена и роля в отбора, ще бъде дадено от мен, тъй като това ми е работата. Бих пожелал първо през тази година да бъдат най вече здрави, да бъдат много щастливи и да имат прекрасни моменти през 2022 година. Пожелавам им да видят един красив футбол и да се радват на успехите на българските играчи. Дано националният отбор да върви добре и да се радват хората с положителни резултати“, завърши интервюто си Кирил Десподов.