Капитанът на Лудогорец Антон Недялков дари 100 комплекта пълна екипировка на детско-юношеската школа по футбол в Ловеч. Той се срещна с младите надежди на градския стадион в родния му град. Посрещнаха го кметът на Ловеч Страцимир Петков и изпълнителният директор на ФК Ловеч Добрин Джабарски.

„Благодарни сме за направения жест. Надяваме се и призоваваме и други бивши играчи да последват неговия пример, готови сме да приемем техните дарения и помощ“, каза за БТА Джабарски.

„Аз съм от Ловеч и винаги съм готов да помогна. Израснал съм тук, от тук съм тръгнал и ще помагам с каквото мога за изграждането на млади таланти. Хубаво е, че има толкова ентусиазирани деца“, коментира Недялков и пожела успех на малките футболисти.

Той ще бъде ментор и ще помага в развитието на младата футболна надежда на Ловеч - 14-годишният Преслав Павлов, който получи и футболна фланелка от капитана на шампионите.

ФК Ловеч връчи благодарствено писмо на Антон Недялков за направеното дарение.

Защитникът не е в групата на Лудогорец за мача с Виктория (Пилзен) от Лига Европа тази вечер 22:00 часа, тъй като все още се възстановява от контузия. Въпреки това той каза, че в отбора няма притеснения преди двубоя. „Ние знаем какво да очакваме от Виктория (Пилзен). Новият ни треньор много бързо влезе в тренировъчния процес, каза какво трябва. Изискванията му са разбрани и мисля, че момчетата ще излязат и ще покажат най-доброто си лице “, посочи 31-годишният Недялков.

Капитанът на „орлите“ каза още, че Лудогорец е имал нужда от стабилен треньор, който знае какво прави.

„Видяхте мача с Ботев (Враца). Много добре се разви, победихме и мисля, че той е такъв човек, който иска да работи, да ни развие като футболисти, като личности и това много добре се отразява“, добави Антон Недялков.

„В Лига Европа играем с много добри отбори. Нашата цел е да направим така, че Лудогорец да го помнят и да излезе с престиж от тези двубои. Всяка година да научаваме нещо ново. В този формат на турнира играеш с много по-силни отбори, мачовете са повече и така разбираш какво ти е нивото“, добави Недялков.