Треньорът на Лудогорец Ивайло Петев бе изключително доволен след категоричната победа с 5:1 над Астана на „Хювефарма Арена“ в реванш от третия квалификационен кръг на Лига Европа и продължаването към следващата фаза, където Аякс чака българския шампион.

„Днес нашият отбор изигра един силен мач. Имахме добър контрол над топката и бяхме агресивни. Имахме възможността да отбележим още няколко гола през първата част. Допуснахме грешки и от първата атака на Астана допуснахме гол. Изиграхме едно от най-добрите полувремена, откакто съм в Лудогорец. Вкарахме 4 гола през второто полувреме и изпуснахме още толкова. Благодаря на прекрасната ни публика“, заяви Петев след мача.

„Ние трябва да продължим да играем по същия начин, но да бъдем по-отговорни в защита. За наше голямо щастие се справихме с много техни атаки. Имахме числено преимущество и от там дойде и разликата. Винаги в трудните моменти трябва да се облегнеш на 3 или 4 футболисти, които да изнесат товара. Една прекрасна вечер за нас. Горчилката в мен от мача с Олимпия няма да отмине, но така се е случило – отпаднахме. Трябва да се развиваме и във всеки следващ мач да излизаме по този начин“, продължи треньорът на Лудогорец.

„Ако трябва да бъда честен, мисля за мача в неделя срещу един много коварен отбор. Аякс е европейски гранд, добър отбор, но най-важно е да се възстановим и да победим в неделя срещу Черно море, който най-вероятно ще се играе“, завърши Ивайло Петев.

Еfbet Лига - сезон 2023/2024

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа