Футболен клуб Лудогорец в лицето на собственика Кирил Домусчиев е поел ангажимент да закупи и дари на лабораториите у нас тестове за коронавирус (COVID-19). Това обяви председателят на Кризисния щаб и шеф на ВМА професор д-р Венцислав Мутафчийски.

"Количествата ще бъдат допълнително уговорени", увери той и подчерта, че към този момент страната ни разполага с около 3000 теста.

Шефът на ВМА похвали цялата футболна делегация на Лудогорец за дисциплината в Милано. Снощи "орлите" загубиха с 1:2 гостуването на Интер и отпаднаха от 1/16-финалите в Лига Европа. Мачът се игра пред празните трибуни на стадион "Джузепе Меаца" заради опасността от коронавируса, който върлува в Северна Италия.

"Милано го видяха само през прозорците на автобуса", обясни Мутафчийски за престоя на футболистите на българския шампион в Италия, където плътно до делегацията беше и наш епидемиолог.

По настояване на собственика на Лудогорец Кирил Домусчиев, след пристигането от Италия, футболистите веднага са се подложили на тестове за коронавирус. Шампионите са си платили изследванията, за да не бъдат поставяни под карантина.

Отново с клубни средства предстои да бъдат направени и повторни тестове на играчите.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа