Най-после се свършва кошмарът за вратаря на Лудогорец Владислав Стоянов. След близо 31 месеца извън терена, стражът беше картотекиран в БФС и най-накрая е пред завръщане в игра, информира "Меридиан Мач". Футболист №1 на България за 2014 година може да пази още този уикенд в мача на дубъла на "орлите" срещу Литекс от Втора лига, но това все пак е малко вероятно. Той има да наваксва още с тренировките, така че завръщането му може да се отложи още малко. 

Вероятно ще му бъде даден шанс на 10 октомври, когато Лудогорец II играе със Септември (София). След това пък е гостуването на Черноморец (Балчик) на 19 октомври. 

Стоянов получи изключително тежката травма на 21 март 2017 година, когато скъса пателарно сухожилие на лявото коляно. Той беше опериран спешно в Букурещ, но там хирурзите влошиха положението и травмата се усложни. Това наложи 32-годишният перничанин да се подложи още четири пъти на хирургически интервенции в клиника в Барселона. Владо беше пред завръщане на терена и преди година, но се получиха усложнения в навечерието на мача и лечението му продължи.

Със сигурност обаче кошмарите вече са зад гърба му. Самият Владо призна в интервю, че лекарите в прав текст са му казали след първата операция, че може да се стигне до ампутация на крака му. Ръководството на Лудогорец застана плътно зад Стоянов и направи всичко необходимо за възстановяването му.

Следете с БЛИЦ: efbet Лига - сезон 2019/2020
КУПА НА БЪЛГАРИЯ - 1/16-ФИНАЛИ