Шампионът на България Лудогорец спечели и втората си контрола в Австрия. "Орлите" надделяха с 2:0 срещу Карабах. Припомняме, че преди дни Лудогорец отвя с 4:0 словенския Триглав, а в първата си проверка в България разбиха с изразителното 12:1 Надежда (Доброславци).

Точни за успеха днес над шампиона на Азербайджан бяха Марселиньо в 17-ата минута и Димо Бакалов в 70-ата.

През второто полувреме в игра за Карабах влезе българският национал Симеон Славчев.
 
Треньорът на Лудогорец Стойчо Стоев заложи сред титулярите на три от четирите нови попълнения - Икоко, Битон и Чибота. Последният заедно с Марселиньо, Бакалов и Светослав Ковачев играха в нападение от началото на двубоя. 

В 12-ата минута Чибота бе изведен отлично от Марселиньо, но не успя да вкара, озовал се сам срещу вратаря Вайнер. Секунди след това удар на Бакалов беше избит от голлинията. 

Натискът на "орлите" се засили и логично се стигна до откриването на резултата. В 17-ата минута Марселиньо получи подаване от Бакалов и реализира с удар по земя от дъгата на наказателното поле - 1:0. 

Малко преди почивката Чибота блесна с добър рейд, преодолявайки трима играчи на Карабах. Ударът му обаче бе спасен от вратаря на азерите. 

На почивката Стоев извършиха четири промени. На местата на Пламен Илиев, Икоко, Марселиньо и Чибота се появиха Ренан, Манолев, Йорданов и Лукоки. За шампиона на Азербайджан влезе националът на България Симеон Славчев.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

Дълго време липсваха чистите голови положения. Стоев потърси промяна в 67-ата минута, когато смени почти целия титуляр състав. Димо Бакалов обаче бе оставен в игра. Именно сливналията вкара втория гол в 70-ата минута. Станислав Манолев изведе Лукоки, който надбяга защитник на Карабах и центрира по земя към Бакалов, за когото не бе проблем да реализира на празна врата седмия си гол в първите три летни контроли на Лудогорец.

Малко след това голмайсторът отстъпи мястото си на юношата на "орлите" Ерол Дост. 

Минути по-късно и Славчев пробва мерника си, но неточно в аут.

В мача участие не взеха Кешерю, Вандерсон, Якуб Шверчок, Серкан Юсеин и Яцек Горалски.

Следващата контрола на Лудогорец в Австрия е на 26 юни срещу Шахтьор (Донецк).

ЛУДОГОРЕЦ - КАРАБАХ 2:0
1:0 Марселиньо (17), 2:0 Димо Бакалов (70)

ЛУДОГОРЕЦ: Пламен Илиев, Джордан Икоко, Антон Недялков, Драгош Григоре, Сисиньо, Светослав Дяков, Давид Битон, Светослав Ковачев, Марселиньо, Мавис Чибота, Димо Бакалов (Ренан, Манолев, Йорданов, Лукоки, Терзиев, Керчев, Янков, Рибейро, Моци, Форстър, Ерол Дост)

Следете с БЛИЦ СПОРТ: Лятна подготовка 2019

Голът на Марселиньо: 

Голът на Бакалов: