Лудогорец гостува на ФК Цюрих в мач от Група „А“ на Лига Европа. Срещата на стадион „Летцигрунд“ започва тази вечер от 19:55 часа, а при успех на „орлите“ може да се окаже историческа за българския футбол.

За разградчани това ще бъде четвърта визита в Швейцария, като до момента имат две загуби – 0:2 и 0:4 от Базел, и едно равенство (1:1) със същия съперник. Това е едно от трите ремита, които български отбори печелят в алпийската държава. В останалите осем срещи записваме загуби. Другите две равенства са постигнати от Левски (0:0 със Санкт Гален в КНК през сезон 1969/70) и столичния Локомотив (0:0 с Ксамакс в Купата на УЕФА през сезон 1985/86). В останалите мачове Славия (два пъти), ЦСКА (три пъти) и Левски губят в Швейцария.

Капитанът на Лудогорец Светослав Дяков и румънският защитник Козмин Моци може да оглавят класация на българския футбол, ако играят тази вечер на „Летцигрунд“. Двамата ще съберат по 66 мача и ще се изравнят с Христо Йовов по изиграни срещи за български отбор в евротурнирите. Йовов е натрупал своята статистика с екипите на Левски и Литекс. Всички досегашни мачове на Моци са с Лудогорец, докато Дяков има един двубой в Европа за Локомотив (София). Към момента румънецът и лидерът на „орлите“ делят второто място в класацията с Елин Топузаков. Точно изигра всичките си 65 мача в евротурнирите за Левски.

Winbet - най-голямо разнообразие от пазари! (18+)

Лудогорец е близо до своя гол №100 в континенталните надпревари. Към момент шампионите имат 98 попадения в Европа. Положителен знак преди днешната среща е фактът, че разградчани нямат загуба в последните си шест гостувания в мачове от груповата фаза на евротурнтирите (4 победи и 2 равенства).

Интересното е, че ФК Цюрих не е допуснал поражение в последните си осем домакинства в мачове от групите на Лига Европа (4 успеха и 4 ремита). За последно тимът падна у дома в груповата фаза на турнира през сезон 2011/12 от Спортинг (Лисабон).

FC ZürichЦЮРИХ – ЛУДОГОРЕЦLudogorets

Днес от 19:55 часа по БНТ 1
Цюрих, „Летцигрунд“
Съдия: Хуан Мартинес Мунуера

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
ФК Цюрих: Брехер, Рюг, Бангура, Максьо, Неф, Палсон, Х. Криезю, Елифи, Кололи, Маркезано, Одей
Контузени: Сисей, Алиу, Ронер, Кемптер
Наказан: Моду

Лудогорец: Ренан, Сисиньо, Моци, Недялков, Натанаел, Дяков, Махлангу, Вандерсон, Бакалов, Марселиньо, Кешерю
Контузени: Вл. Стоянов, Анисе
Наказани: няма

Баланс: нямат играни мачове един срещу друг

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019

ЛИГА ЕВРОПА - СЕЗОН 2018/2019

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа