Лудогорец загуби с 1:3 от Цървена звезда в последната си контролна среща от лагера в Турция. За "орлите" това бе четвърто поражение след 1:3 от Ботошани, 0:2 от ЧФР Клуж и 0:1 от Лехия (Гданск). Тимът на Антони Здравков успя да победи само Хонвед (4:2) и Ахмат (Грозни) (4:3).

Както и в изминалите мачове, играчите на Лудогорец не бяха убедителни и днес - най-вече в дефанзивен план. Във вратата на шампиона на България паднаха три гола във втори пореден двубой. Пламен Илиев трябваше да вади топката от мрежата си в 33-ата минута, когато Бен Набулан откри за Цървена звезда. В 43-ата Боаки удвои, а в 54-ата Вандерсон намали. Милан Павков вкара нов гол за сръбския гранд в 72-ата минута, за да се стигне до крайното 3:1 за Цървена звезда.

"Звездашите" започнаха по-активно и още в петата минута бяха близо до откриване на резултата. Ерик Жирка засече с глава центрираната топка, пращайки я встрани от вратата на Лудогорец. Малко след това Марко Марин обстрелва Пламен Илиев, но без успех. "Орлите" отговориха с далечен изстрел на Клаудио Кешерю, който мина покрай левия стълб на вратата, пазена от бившия страж на Лудогорец Милан Борян.

Winbet - победата е емоция! (18+)

В 33-ата минута Цъвена звезда поведе. Бен Набулан остана напокрит и с глава отбеляза - 0:1. 

Малко преди почивката централните защитници на "зелените" Козмин Моци и Драгош Григоре играха неразчетено след пас през центъра и за Боаки не представляваше проблем да отбележи за 0:2.

В 54-ата минута Вандерсон реализира с мощен изстрел след подаване на Антон Недялков - 1:2, но "орлите" не съумяха да стигнат до изравнителен гол. За сметка на това допуснаха ново попадение - в 72-ата минута Милан Павков се възползва от разбъркване в наказателното поле на Лудогорец и също наказа Пламен Илиев - 1:3. 

Именно Павков прикова вниманието преди месеци, когато блесна с два гола във вратата на Ливърпул, донасяйки победата на сръбския гранд с 2:0 в Шампионска лига.

Отборът се прибира в България утре (3 февруари) с редовен полет от Истанбул за София. Очаква се самолетът да кацне на летището в столицата малко след 15 часа. 

ЛУДОГОРЕЦ - ЦЪРВЕНА ЗВЕЗДА 1:3
0:1 Бен (33), 0:2 Боаки (43), 1:2 Вандерсон (54), 1:2 Павков (72)

ЛУДОГОРЕЦ: 23. Илиев, 30. Моци, 4. Сисиньо, 21. Григоре, 3. Недялков, 44. Горалски, 18. Дяков, 84. Марселиньо, 88. Вандерсон, 28. Кешерю, 77. Попа

ПЪРВА ЛИГА - СЕЗОН 2018/2019

Следете с БЛИЦ: Зимна подготовка 2019