Лудогорец официално представи във вторник новия си вратар Кристиян Кахлина, който беше привлечен от Горица под наем до края на сезона с опцията за откупуване. Същевременно спортният директор на шампионите Георги Караманджуков съобщи, че това е било наложително и поради факта, че Ренан е пожелал да си тръгне. Бразилският страж, който е в Лудогорец от 2017 година, обявил пред треньорския щаб след мача с ЦСКА (1:0), че няма да могат да разчитат повече на него.

"След мача с ЦСКА в събота Ренан е имал разговор с треньорското ръководство, в който е уведомил, че вече не могат да разчитат на него. Знаете, че Владислав Стоянов има здравословни проблеми от лагера в Турция. Заради факта, че останахме само с Пламен Илиев, се наложи да реагираме светкавично. Така се стигна до трансфера на Кахлина", обясни Караманджуков. 

"Той е наблюдаван още преди да дойде Валдас Дамбраускас. Здравко Здравков е наблюдавал няколко мача на живо на стража в Хърватия. Тук е мястото да благодаря на ръководството на Горица, което реагира адекватно. Знаете, че оставаха по-малко от 24 часа до затварянето на трансферния прозорец", добави Караманджуков на представянето на Кахлина.  

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството

Купа на България - сезон 2020/2021