Българският шампион Лудогорец спомогна за изключително срамен епизод в историята на ЦСКА (Москва) в Европа. С представянето си срещу руския тим в Група „Н“ на Лига Европа „орлите“ допринесоха за най-слабото постижение на московските „армейци“ в евротурнирите през XXI век.

Към момента ЦСКА (Москва) е с две точки и кръг преди края на груповата фаза няма шансове за класиране за 1/16-финалите. Еспаньол е лидер с 11 т. и сигурен участник в следващия кръг на надпреварата. За място в елиминационната фаза в директен спор на 12 декември Лудогорец (7 т.) приема Ференцварош (6 т.).

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

Предишното най-слабо представяне на ЦСКА в евротурнирите е от сезон 2005/06 на Купата на УЕФА, когато беше в група с Левски, Олимпик (Марсилия), Динамо (Букурещ) и Хееренвеен. Тогавашният формат предлагаше само по един мач между отделните съперници. Преди 14 години „армейците“ приключиха с четири спечелени точки и заеха четвърто място. Напред продължиха три отбора – Олимпик (Марсилия), Левски и Хееренвеен.

В настоящата си група ЦСКА (Москва) е вкарал два гола и е допуснал девет попадения. За момента това е втората най-слаба резултатност на клуба в Европа през този век. През сезон 2013/14 тимът получи 17 гола и вкара осем.

Преди Фьодор Чалов да се разпише в 75-ата минута във вратата на Пламен Илиев, ЦСКА беше в 349-минутна голова суша. Това също е антирекорд на московчани в рамките на един сезон от евротурнирите. Всъщност и двата гола на „армейците“ в Група „Н“ са отбелязани срещу Лудогорец.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа