Лудогорец започва днес шестото си поредно участие в евротурнирите. И по-точно шестата поредна атака на групите на Шампионската лига. Откакто тимът влезе в „А” група неизменно започва участие в квалификационните кръгове на Шампионската лига, тъй като винаги става шампион.

БЛИЦ провери как Лудогорец започва всяко едно от евроучастията си. Любопитното е, че тимът стартира по-колебливо и ако преодолее първия си съперник, след това набира изключителна скорост. Феновете помнят двете неуспешни участия на разградчани в турнира. Едното бе и напълно логично, тъй като бе първо в историята на клуба. През лятото на 2012 година след два драматични мача и безумно продължение на реванша Лудогорец отпадна от Динамо (Загреб). Второто е до болка познато на хората в клуба – отпадането от Милсами през лятото на 2015 година.

Останалите три участия са повече от успешни. Въпреки че през 2013 година Лудогорец загуби мача на старта си срещу Слован Братислава с 1:2, на реванша спечели с 3:0. След това стигна до плейофите нв Шампионската лига, но отпадна от Базел. Това даде шанс на тима за първи път да играе в групова фаза на европейски клубен турнир – Лига Европа. А впоследствие да достигне и до осминафиналите напролет.

Безоблачни бяха стартовете на Лудогорец през лятото на 2014 година – категорична почеда с 4:0 срещу Дюделанж и през миналото лято – 2:0 срещу Младост (Подгорица).

Факт е обаче, че Лудогорец трябва да внимава с по-малките клубове, с които стартира участие във втория квалификационен кръг. Защото винаги могат да се получат неприятности. Премине ли ги обаче успехите са почти гарантирани.

Стартовете на Лудогорец в Шампионската лига

Сезон 2012/13, Шампионска лига, втори квалификационен кръг
Лудогорец – Динамо Загреб 1:1
На реванша 2:3

Сезон 2013/14, Шампионска лига, втори квалификационен кръг
Слован Братислава – Лудогорец 2:1
На реванша 3:0 за Лудогорец

Сезон 2014/15, Шампионска лига, втори квалификационен кръг
Лудогорец – Дюделанж 4:0
На реванша 1:1

Сезон 2015/16, Шампионска лига, втори квалификационен кръг
Лудогорец – Милсами 0:1
На реванша 2:1 за Милсами

Сезон 2016/17, Шампионска лига, втори квалификационен кръг
Лудогорец – Младост (Подгорица) 2:0
На реванша 3:0 за Лудогорец
Общо: 5 мача, 2 победи, 1 равенства, 2 загуби, г.р. 8:4

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа