Футболистите на Лудогорец са имали възможност да решават дали да пътуват за реванша с Интер в Милано или да останат в България. Това разкри кондиционният треньор на шампионите Иван Диас. Испанецът обясни, че наставникът на "орлите" Павел Върба е предложил на играчите си да не летят за Италия заради опасния коронавирус, който се разпространява със заплашителни темпове на Ботуша в последните дни. Жертвите на заразата в Италия вече са 11.

Именно заради коронавируса срещата утре между Интер и Лудогорец ще се играе без публика на "Джузепе Меаца". 

"В понеделник Върба говори с футболистите с оглед ситуацията и ги попита дали искат да пътуват. Всъщност той им предложи, ако някой няма желание да бъде изложен на потенциалната опасност, да остане в България. Но никой не пожела, всеки иска да играе в този мач", каза Иван Диас пред "Мундо Депортиво".

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

Той разказа, че програмата на българския шампион в Италия е претърпяла промяна. "Подобно нещо никога не ми се беше случвало. Това промени изцяло и нашите планове, защото трябваше да останем в Милано за две нощи, но в настоящата ситуация се отказахме от втората нощувка и ще пътуваме обратно веднага след мача. В багажа ще носим предпазни маски, ръкавици и гелове за дезинфекция. Ще минем през ВИП терминала на летището, за да не се засичаме с останалите пътници", обясни Иван Диас.

"Помолиха ни да си стоим по стаите в хотела възможно най-дълго време. Да излизаме само за ядене, както и да не влизаме в контакти с персонала на хотела", каза още испанският специалист.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа