Българският национал Михаил Александров от снощи е в Полша, където се очаква да направи трансфер в Легия (Варшава). Днес той ще гледа домакинския мач на Легия срещу Рух (Хожув), а утре ще бъде подложен на медицински прегледи, информира полският „Супер Експрес“.

Ако 27-годишният халф премине успешно тестовете, ще подпише договор за 1,5 години. Както БЛИЦ СПОРТ първи писа, Лудогорец ще вземе 300 000 евро за Михаил Александров.

„Познавам усещането да си шампион. Искам да го изпитам и в Полша. Знам, че клубът празнува своята 100-годишнина и целта е спечелването на титлата. Имах оферта от Динамо (Минск), но предложението на Легия е по-атрактивно. За първи път съм в Полша, но разпитах съотборника ми в националния отбор Александър Тонев, който е играл в Лех (Познан). В момента свързвам полския футбол с Роберт Левандовски, но докато бях в Борусия (Дортмунд) се възхищавах на Якуб Блашчиковски“, призна Александров пред „Супер Експрес“.

Легия (Варшава) в момента е на второ място в полската Екстракласа с 46 точки, една по-малко от Пиаст (Гливице), който е с мач повече. В момента в първенството на Полша играят двама българи – Антон Карачанаков (Краковия) и Павел Виданов (Гурник Забже). Преди няколко дни пропадна възможността за трансфер на Алекс Колев в Шльонск (Вроцлав).