Техническият директор на Лудогорец Козмин Моци даде ексклузивно интервю за БЛИЦ TV в навечерието на реванша с Левски от полуфиналите за Купата на България. Легендата на "орлите" призна пред журналиста от медията ни Борислав Орлинов, че "сините" имат преднина след победата с 3:2 в Разград, но шампионите знаят как да стигнат до успеха и да си тръгнат като победите от "Герена". 

- Каква е оценката ти на показаното от Лудогорец срещу Левски в първия двубой?
- Първото полувреме показахме много добра игра. За съжаление второто полувреме не се получи както ние искахме. Според мен още нищо не е приключило. Чака ни със сигурност тежък мач на "Герена", ще има над 15 хиляди по трибуните, това е хубава атмосфера за футбол.

- В един момент в първата среща Лудогорец изглеждаше ли ти с леко свален гард, имаше ли подценяване?
- Да, може би бяхме по-меки второто полувреме, да сме мислили, че мачът вече е решен след 1:0 за нас. Очевидно не беше така, надявам се да се учим от грешките и утре да сме 90 минути, даже ако трябва 120, на много по-добро ниво. Нивото, на което Лудогорец може да играе. Надявам се, че ще сме велики след края на мача утре.

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

- Поздравления за 11-ата поредна шампионска титла. Това как ще се отрази на емоцията и самочувствието в отбора преди важните мачове?
- Постигнахме едната цел до момента, имаме и друга важна цел, защото не сме играли финал за Купата на България от много време. Даже аз откакто съм тук за 10 години спечелих само един път Купата на страната. Момчетата ги виждам, че са на 100 процента готови, много гладни са да спечелят тази купа.

- В първата среща с Левски имаше две спорни ситуации - с дузпите. Ти как би ги коментирал - и за единия, и за другия отбор? 
- Вече имаме ВАР, има няколко съдии, които гледат ситуациите. Ние даже и да казваме нещо, няма смисъл. Ако няма ВАР и са били тези спорни ситуации, можем да говорим даже една година. ВАР и съдията решават, не знам доколко е спорно. За мен до червените картони беше европейски мач, двата отбора показаха атрактивен и атакуващ футбол, пълен стадион. Надявам се така да е и утре. Да бъде интересен мач и който е най-добрият да победи.

- Съдията Ивайло Стоянов справи ли се с първия мач?
- Не знам какво да казвам, след като са трима-четирима съдии. При такъв мач, при такива емоции, аз не виждам смисъл съдията да се показва. Последните 10 минути, не казвам, че е взел лошо решение, но е странно, че по 7-8 минути се решава какво да се свири.

- Утре предстои много емоционален мач, много очакван е от хората, ще има над 15 хиляди по трибуните. Какви са очакванията ти?
- Очаквам хубав мач като в Разград. Надявам се да не се стигне до конфликт - нито по трибуните, нито на терена, и отново да гледаме мач на високо ниво.

- Феновете какъв фактор могат да бъдат? Ти самият в много такива мачове си се показвал и като голям дразнител за тях, което е помагало на Лудогорец в определени моменти.
- Не знам дали е помагало или не, защото вътре на терена са други емоциите. Никога не съм излизал на терена с мисъл да провокирам фенове на другите отбори. Всичко, което се случва на терена, мнението ми е, че трябва да си остане там. Аз нямам нищо с нито един фен на Левски или ЦСКА. Надявам се всичко да бъде както в Разград и мачът да е без проблеми и без конфликти.
 
- Левски е хубав пример с феновете. А кое е най-позитивното, което би казал за Лудогорец, за ЦСКА също?
- Лудогорец с цялата организация още от началото. Да не забравяме, че в Разград се построиха уникални неща. Не са много отборите, които имат такава база, терените, стадионите. Даже и нашите фенове, те са по-европейски. Идват с мисъл да гледат хубави мачове. Във всичките отбори има и добри и лоши неща. Всеки трябва да гледа и да взима най-доброто от другите отбори.

- А при ЦСКА нито феновете са зад отбора в момента, нито организацията е кой знае колко добра?
- Не искам да слагам напрежение там. Не ми е ясно какво се случва в ЦСКА. В началото на годината започнаха добре, но в един момент нещо се промени. Нещо стана при тях, но нямам идея.

- От другия полуфинал между ЦСКА и Славия кой предпочитате за съперник?
- ЦСКА заслужи победата в първата среща. Но ние мислим само за себе си, да си мислим само за нашия отбор и да направим всичко утре на терена, за да играем на финала.

- Колко са големи шансовете ви?
- След резултата в Разград първият шанс е за Левски, но нищо не е решено. С характер, добра игра и труд Лудогорец може да върне резултата утре.
БОРИСЛАВ ОРЛИНОВ

Оператор: АНТОН TОНЧЕВ
Снимки: ГЕОРГИ КОЛЕВ