Треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа говори преди реванша с Левски от полуфиналите за Купата на България. "Сините" спечелиха първия мач в Разград с 3:2, а очакваният с огромен интерес реванш е в петък от 19:00 часа пред пълните трибуни на "Герена". 

Шимунджа обясни, че въпреки предсрочно спечелената шампионска титла, "орлите" остават изцяло концентрирани и се стремят да елиминират Левски.

„След мача разбрах, че това е най-ранно спечелената титла. Тази титла може да ни даде мотивация за още по-добро представяне. Не мисля, че тя ще ни успокои. Това ще ни даде повече желание да покажем какво всъщност е Лудогорец. Насладихме се на титлата, защото тя е заслужена, но не бяха големи празненства. Имаме още работа за вършене", коментира Шимунджа на пресконференцията си преди реванша.

"Не съм останал с впечатление, че сме били притеснени от Левски в първия мач. Проблемът от този двубой беше, че те имаха повече желание. През първото полувреме не им позволихме да направят много. Левски показа по-голямо желание за победа, особено след изравнителния гол. Това промени мача. Левски заслужи победата, защото вкараха три гола, а ние два", продължи треньорът на Лудогорец.  

"Не мога да коментирам слухове за съдийството, но това не е част от нашата спортно-техническа работа. Можем да кажем, че Левски се опитва да играе различен футбол срещу нас. Срещу тях е хубаво да играем, защото те искат да се надиграват. Не мога да коментирам спекулации. Когато си голям клуб като Лудогорец винаги има спекулации", каза Шимунджа.  

"Трябва да вкараме два гола повече от Левски. Трябва да се борим, да бъдем концентрирани и агресивни, както и да имаме по-голямо желание", завърши треньорът на шампионите. 

Еfbet Лига - сезон 2021/2022
Купа на България - сезон 2021/2022