Бразилският дефанзивен халф Алекс Сантана вече официално е футболист на Лудогорец. В сряда деветкратният шампион на България и Ботафого финализираха сделката за полузащитника. Част от нея бе преминаването на Рафаел Форстър в гранда от Рио Де Жанейро, където треньор в момента е Пауло Аутори.

Сантана е в плановете на Лудогорец от дълго време, като бе наблюдаван детайлно от скаутското звено. Едва сега обаче стана възможно неговото привличане. Алекс вече договори личните си условия и ще играе с номер 7. Той ще бъде представен пред медиите в Разград в петък (24 юли) в 13:00 ч. на стадион „Хювефарма Арена“.

Алекс Сантана е юноша на друг бразилски гранд - Интернасионал (Порто Алегре). Преди да премине в Ботафого халфът е играл за Парана и Гуарани. С екипа на тима от Рио Де Жанейро Сантана има 10 гола във всички турнири през последния сезон.

efbet - 1000 лв. Нов Онлайн Казино Бонус

„Разград ми харесва. Чувствам се като у дома. Намерих много приятели в отбора. Надявам се да помогна Лудогорец да продължи с успехите в България и Европа“, сподели Алекс Сантана, който е в Разград от шест дни и вече проведе няколко тренировки с шампионите.

В същото време Лудогорец честити 30-годишния юбилей на Рафаел Форстър днес, благодари му за всичко свършено в клуба и му пожела успех в Ботафого.