Българският първенец Лудогорец ще играе мача от първия квалификационен кръг на Шампионската лига лига срещу Шахтьор (Солигорск) не в Беларус, а на неутрален терен в Белград. Това обяви съперникът на "орлите" на официалния си сайт, а според информацията срещата ще се състои на стадион "Чукарички" в сръбската столица.

Причината за решението са наложените от Европейския съюз санкции на Беларус във връзка с принудително приземения в Минск на 23 май пътнически самолет, изпълняващ полет от Атина до Вилнюс, както и ареста на намиращия се на борда опозиционен журналист Роман Протасевич. 

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+)

“Провеждането на ответния двубой на неутрален терен се налага заради невъзможността на Лудогорец да пристигне от България в Беларус”, обявиха от Шахтьор. 

Лудогорец ще посрещне първенеца на Беларус на “Хювефарма Арена” на 7 юли, а реваншът в сръбската столица ще бъде на 13 юли пред празни трибуни, каквото е изискването на УЕФА, когато се играе мач на неутрален терен. 

Динамо (Брест) пък ще посрещне чешкия Виктория (Пилзен) в грузинския град Батуми за мача им от новия турнир Лигата на конференциите.