Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев и треньорът Георги Дерменджиев са поредните, които се изказаха в подкрепа на Светослав Дяков. Както е известно, капитанът на "орлите" беше обвинен в расизъм от играча на Оборище Ели Маркес.

"Повече от 100 човека бяхме на мача вчера и как никой не чу от 10 метра, че Дяков обижда на расова основа Ели Маркес. Изумен съм от това съчинение. Който е идвал на базата на Лудогорец знае, че с бразилците сме като едно семейство. На някои от тях децата им израснаха покрай нас. Каня Ели Маркес на кафе, за да се увери с очите си. Бразилците в Лудогорец знаят кой е Светослав Дяков - изключително възпитано момче. Да, случва му се да избухне и да се върже на провокации, но винаги го прави, за да защити съотборник. Аз му вярвам", написа Петричев във "Фейсбук".

Дерменджиев пък добави: "Абсурдно е Светослав Дяков да е обиждал на расова основа Ели Маркес. Гарантирам го като треньор на отбора. Съни е капитан на Лудогорец. Той е обединителната фигура. Още от началото на проекта той винаги се е отнасял с огромно уважение към чужденците. В мача срещу Оборище имаше спречквания. Двубоят беше здрав. Но расизъм не е имало. С тези измислени обвинения дали пък някой не иска да създаде конфликт между Дяков и чужденците в нашия клуб".

Пълно разяснение на новата схема на Първа лига
Tелевизионната програма на Първа лига
Всичко за Първа лига