Треньорът на Лудогорец Ивайло Петев бе доволен след победата с 3:0 над Локомотив (Пловдив) в приятелски мач, игран в Банско.

„Този мач беше по-добър от предния чисто игрово и това е нашата идея. Нормално е, това е подготвителен период, не сме изиграли някакъв невероятен мач, но ако гледаме кой е имал повече ситуации, ние бяхме доста по-свежи за мое учудване и всеки даде максимума от своя потенциал“, сподели Петев след двубоя.

„За мен е радващо, че днес бяхме по-добри от предния мач. В последния мач трябва да сме по-добри от днес. 11-и е датата, ние трябва да сме готови за тогава“, добави наставникът, а за Кирил Десподов и Спас Делев коментира: „Спас имаше една тренировка повече, говорих и с двамата. Спас искаше да играе 20-30 минути, за Киро прецених, че е по-добре да остане на скамейката, за да е готов да вземе участие в следващата контрола “

„Вердон пристигна вчера на лагера, Текпетей усеща нещо в задното бедро и вероятно ще има пауза, за да се възстанови“, каза Петев за кадровите проблеми на отбора.

„Вие сами ще видите, когато има нещо ново, вие сте хората, които научавате първи. Има още много време. Всичко е възможно. Като стане факт, ще знаете всички“, сподели наставникът за трансферите.

„Такава е програмата на УЕФА, ние нищо не можем да променим. Ние трябва да използваме времето за подготовка, дали е къса, дали е дълга, естествено, че аз бих бил по-доволен да е нормална, но такива са обстоятелствата и трябва да се приспособим към тях. Ще видим накрая“, заяви треньорът за краткото време между двата сезона.