Изпълнителният директор на Лудогорец Ангел Петричев даде изявление пред медиите преди заминаването на шампионите за Белград, където предстои реванша срещу беларуския първенец Шахтьор (Солигорск) от първия квалификационен кръг на Шампионската лига. Както е известно, „орлите“ спечелиха първата среща с 1:0.

"Трябва да се отнесем изключително отговорно за реванша с Шахтьор (Солигорск). Ако бъде подценен, съперникът ще ни създаде много големи проблеми. Не бих казал, че е кой знае колко голямо предимство това, че мачът няма да е в Беларус. Това не трябва да ни успокоява, а да ни държи концентрирани. През годините Лудогорец показа, че играе добре и като домакин, и като гост. Топлото време, ще коства много усили на футболистите и на двата тима", заяви Петричев.

"Много е трудно да се сравнява настоящият Лудогорец с предния ни отбор. Футболът се промени, реалностите също. Всички искаме да виждаме отбор, който играе атакуващо, който не се предава и радва с комбинативна игра. Това стане ли, успехите ще дойдат. За съжаление периодът на смяна на поколенията се оказа малко по-дълъг. Има още какво да пипаме по отбора. С бавни стъпки обаче вървим в правилната посока", допълни изпълнителният директор на разградчани.

"На много футболисти им се лепна етикетът, че Лудогорец ги иска. Имаме планове, но преди да реализираме трансфер, никога не казваме. Гледаме да сме максимално предпазливи, когато привличаме играч", завърши Петричев.

Националът Кирил Десоподов също направи коментар за предстоящия мач в Белград.

„Очаквам да победим. Мотивирани сме да ги отстраним Шахтьор (Солигорск). Винаги играем нападателно. Видяхте, че в предишния мач изпуснахме 4-5 гола. Вратарят им направи мача на живота си, надявам се утре да не е така. Дано имаме късмет и да вкараме рано нашите ситуации за гол. Тази година имаме доста силен отбор. Новите футболисти се вписват много добре и помагат на отбора”, обяви Десподов.