Украинският футболен съдия Увхен Арановски ще ръководи гостуването на Лудогорец в Лига Европа на ХИК (Хелзинки) този четвъртък от 19:45 часа наше време.

45-годишният рефер кара последната си година на терена, тъй като през декември ще бъде изваден от ранглистата заради възрастта си.

Арановски има срещи с българско участие в богатата си кариера. През миналата година свири гостуването на нашите на Литва от Световните квалификации, загубено с 1:3, когато селекционер на българския тим беше Ясен Петров. Един от първите му международни мачове е Австрия – България (младежи до 21 години) през 2011 година. Българите печелят като гости с 2:0 с голове на Момчил Цветанов и Росен Колев, а селекционер на отбора е Михаил Мадански.

На Арановски в Хелзинки ще помагат Семьон Слончак и Андрий Скрипка, а четвърти арбитър е Виталий Романов – всички негови сънародници от Украйна. ВАР-съдиите са от Германия.

Главен ВАР-арбитър е Бенямин Бранд (Германия), а асистент за видеотехнологията в полза на реферите ще бъде Сьорен Щоркс. Делегат на УЕФА е Тарик Шамел от Англия, а съдийски наблюдател – Лоран Дюамел от Франция.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа