Лудогорец записа първа загуба по зимния си подготвителен лагер в Турция с 1:2 от втородивизионния руски Акрон Толиати. Разградчани излязоха с играчи, които по-рядко имат възможност за изява, но това не попречи на тима да създаде куп положения пред вратата на съперника.

В 16-ата минута Доминик Янков, Димитър Митков и Сисиньо разиграха добре в наказателното поле на Акрон. Бразилецът опита да реализира с шут от десетина метра, но бранител на руснаците успя да му попречи и ударът попадна в ръцете на вратаря.

Три минути след това дойде и първата реална голова възможност за шампионите. Доминик Янков пусна отличен пас зад отбраната за Илиев, който стреля право, но вратарят Волков спаси. Последва добавка на Жордан Икоко, но изстрелът му мина над напречната греда.

Противно на логиката на терена съперникът откри резултата с контраатака в 24-ата минута, когато капитанът Иван Чудин бе изведен вляво в наказателното поле от Всеволол Нихаев и пусна пас към далечната греда, където Даун Квеквескири успя да засече и не остави шансове на Дамянов.

В следващите минути Лудогорец натисна, но Димитър Митков и Икоко се разминаха с гола.

 Winbet - победата е емоция! (18+)

Втората част започна с разменени опасности и пред двете врати, а Янкови Текпетей пропиляха добри възможности.

Четвърт час преди края Доминик Янков все пак се разписа след индивидуален пробив и удар, отбил се в лявата греда, преди да се озове в мрежата за 1:1.

Само две минути след това обаче руснаците отново поведоха. Голмайсторът на тима Ардур Газданов получи в половината на „орлите“ и стреля силно, като топката премина над излезлия пред голлинията си Христов – 1:2, което се оказа крайният резултат в мача.​

До края на лагера на Лудогорец в Турция остава още един мач - на 4 февруари с БАТЕ Борисов. До момента разградчани имат две победи - 2:1 над Бакча Топола и 2:1 над Динамо Киев, равенство 2:2 с Шахтьор Донецк и загуба (1:2 от Акрон Толиати днес).

efbet Лига - сезон 2020/2021
Класирането в първенството 
Следете с БЛИЦ: Зимна подготовка 2021