ПОСЕТЕТЕ СТРАНИЦАТА НА БЛИЦ ЗА МОНДИАЛ 2022 - ТУК!

Лудогорец има интерес към oфанзивния халф Гаюс Макута, познат у нас от изявите си с екипа на Берое, но сделката към момента трудно ще се осъществи, съобщи португалски мениджър за БТА. Причината е сериозно несъответствие във вижданията за трансферната сума в двете заинтересовани страни.

25-годишният Макута в момента играе за един от традиционните клубове в Португалия - Боависта, където пристигна през лятото на 2021-а. Договорът му изтича през юни 2024 г., а през тази година има 18 мача и две асистенции във всички турнири.

Winbet - победата е емоция! (18+)

Макута стана известен в България с периода си в Берое, когато Димитър Димитров-Херо и Георги Чиликов го взеха под наем от Брага. Футболистът с конгоански корени направи много силни мачове с екипа на старозагорци, но наемът му изтече и той се върне в Брага. Тогава Макута беше спряган и за ЦСКА, но не се стигна до трансфера му при "червените".

Лудогорец е направил оферта към актуалния му клуб за привличането му, но разликата между исканата и предлаганата сума е била над 600 хиляди евро, което за момента стопира сделката. Интерес към 25-годишния централен полузащитник не липсва, като в Боависта скоро са получили покана за преговори и от френския елитен клуб Брест.

ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023