Треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа заяви след успеха с 2:0 над Локомотив (Пловдив), че не е доволен от бавната игра на неговите футболисти през първото полувреме. Словенецът сподели, че Кирил Десподов не е бил в групата заради проблеми в гърба.

"Трябва да кажа, че съм много доволен от тази победа, защото не е лесно да направиш прехода от европейски мач към мач от вътрешния шампионат. Не бях изненадан от тяхната висока преса. През първото полувреме не играхме на нужното ниво. През второто полувреме променихме нещата и стигнахме до успеха", сподели Шимунджа след мача.

"Направихме добра подготовка. Четиримата футболисти в средата са професионалисти. Знам, че им е тежко да играят във всеки мач. В някои моменти трябва да играем малко по-бързо. Анализираме, тренираме и се готвим. Във всеки мач имаме подходящата стратегия. Разликата между първото и второто полувреме беше, че имахме смелостта да играем по-бързо. Мисля само за следващия мач. Когато полусезонът свърши, ще прегледаме всички показатели", продължи наставникът на "орлите".

"Кирил Десподов има известни проблеми в гърба. Днес опитахме с инжекции, но не искахме да рискуваме. Колкото до слуховете за Текпетей, около всеки добър футболист има слухове. Очевидно се справяме добре", завърши словенецът.