Треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа изрази съжаление, че тимът не е победил Жалгирис с по-изразителен резултат в първия мач между двата тима от плейофите за влизане в групите на Лига Европа. Българският шампион спечели с 1:0, въпреки че създаде още много чисти голови положения и на три пъти удар гредите. Кирил Десподов пък получи трети жълт картон в евротурнирите този сезон и ще е наказан за реванша.

Winbet - удвои тръпката от играта! (18+)

"Когато погледна отстрани, мисля, че 1:0 не е това, което ние очаквахме. Имахме много добри възможности, но това е футболът. Имаме предимство преди мача следващата седмица. Запазихме нивото си на концентрация много високо. Кирил Десподов ще пропусне реванша заради наказание. Ако един футболист е разочарован от своите отигравания, значи е е достатъчно мотивиран да иска да се представя добре. Това е добре за мен, защото няма нужда да го мотивирам допълнително.

"Знаете какво представлява изкуственият терен, трябва да се адаптираме. В тези мачове всеки отбор иска да побеждава. Искаше ми се да спечелим с 2-3 на 0. Трябва да подходим много умно. Трябва да се подготвим по най-добрия начин за следващия мач. Ако Иван Йорданов работи здраво и продължава да тренира както сега, ще има много възможност. Той имаше тежка контузия, но през подготовката той ми показа, че е готов и днес показа силна игра", добави словенският специалист.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
  

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК