Треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа обяви след нулевото равенство срещу Левски на "Герена", че "орлите" повече са заслужавали победата, но и "сините" са се представили на ниво.

Специалистът призна, че поредицата от травми на основни футболисти създава проблем в Лудогорец и поради тази причина шампионите се подсилват със звездата на Ботев Тодор Неделев.

"Не съм доволен от резултата, защото имам усещането, че бяхме по-близо от Левски до трите точки. Но срещу качествения отбор на Левски е трудно. Стана добър мач откъм динамика. Доволен съм от начина, по който се отнесохме. Има какво да се желае в завършващата фаза", каза Шимунджа. 

"Левски заслужаваше точка. Два големи отбора се срещат и трябва да се възползваш от всяка една възможност. Справихме се в отбрана, а в атака имахме три-четири ситуации и трябваше да вкараме", продължи той.

"Много емоционален мач срещу Андерлехт, физически се израсходвахме и усещането е, че останаха някои последствия. Основната ни цел е титлата в България и отпадането от Андерлехт не променя нищо. Има много точки за печелене и губене, продължаваме да се борим и искаме да бъдем шампиони", подчерта треньорът на Лудогорец. 

"Имаме проблеми с контузии, които не очаквахме. Неделев е опитен, страхотен играч. През годините той няколко пъти е бил близо до трансфер в Лудогорец. Надявам се, че ще ни донесе качество. Привличането му е колективно решение", обясни Шимунджа.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
Класирането в Efbet Лига
Купа на България - сезон 2022/2023