Треньорът на Лудогорец Анте Шимунджа говори за представянето на тима си от началото на сезона, като не подмина и утрешния двубой с Левски (20:00 часа) за Суперкупата на България. В предаването "Домът на футбола" за DIEMA SPORT специалистът каза, че не е притеснен от преобладаващото количество на "сини" фенове на мача утре.

"Очаквам интензивен мач, с много единоборства и тичане. Смятам, че ще бъде класен двубой. Знаем, че ще играем на Националния стадион и много фенове на Левски ще са там. Това е мотивиращо за нас. Футболът се играе за феновете и е приятно да се състезаваш при такава атмосфера. Свикнали сме да играем срещу много фенове на опонентите. Това ще ни даде още амбиции за успех", заяви той и направи анализ на представянето на тима си от началото на сезона.

Winbet - победата е на върха на пръстите! (18+)

"Резултатите са позитивни, справяме се добре и към момента се състезаваме в първенството и на европейската сцена. Успяхме да влезем в групите на Лига Европа. За нас е важно да имаме манталитет на победители и да натрупаме серия от добри резултати. Трябва да тренираме, да се подобряваме и да поддържаме тази динамика в играта.

Това което ми харесва в нашето представяне е характера. Показахме голям характер и се стараем да прогресираме. Ще се опитваме да го задържим и в бъдеще. Отношението е ключово и го показваме на терена. Просто страстта, с която играем, за да печелим е открояваща. Когато вкараш и водиш резултата, то отборът има по-голямо самочувствие. Същото е, когато печелиш и записваш суха мрежа. Искам така да трупаме самочувствие. Искам да виждам агресия и в защита и в атака. Можем да стигнем до това с много работа.

Допуснахме няколко гола в последните два мача. От статични положения. Много е важно да спечелим и втората топка след центрирания. Не само първата. Трябва да работим над това. Искам във всеки мач да виждаме най-доброто от играчите, така че всички трябва бъдат подготвени. Аз имам късмет, че разполагам с няколко избора за защитници. Така че е нормално да има ротации. Всеки дава най-доброто, та трябва да ги държа свежи и във форма. Всъщност не говоря само за бранителите. Когато искаме да потърсим освежаване на даден пост, започваме да търсим опции. Трябва да видим какво има на пазара. Не е задължително, но ако го направим ще е с качествен играч. 

Групата ни в Лига Европа е интересна, може да бъде група и в Шампионската лига. Важно е за мен и клуба и играчите да погледнем сериозно на мачовете и да се борим. Не е цел да преследваме позиция, а да изиграем добри срещи. Какво ще ни донесе края на груповата фаза ще разберем след време. Трябва да действаме стъпка по стъпка.

Трябва да бъдем по-смели с топката и да преливаме от защита към атака възможно най-бързо. Това са две неща, които искам да подобрим и да държим на високо ниво.

"Вече сме в новия сезон. Онези полуфинали са в миналото, така че сега се концентрираме над нещо ново. Клод Гонсалвеш и Доминик Янков продължават да са извън сметките заради контузии.  Имаме много малко време, за да се възстановим. Периодът от единия мач до следващия е малък и е трудно да държим играчите свежи. Ще правим ротации, защото този мач не е по-различен от останалите. Те може да играят с трима бранители, може да се изправят срещу нас и с 4-4-2. Това няма толкова голямо значение. Системата се променя през мача. Най-важното е да сме готови психически и да влезем подготвени физически за единоброствата. Готови сме за всичко", завърши словенецът.

Еfbet Лига - сезон 2022/2023
БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа
  

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram
Присъединете се в канала 
ТУК