Шотландският рефер Боби Мадън получи наряд от УЕФА за първия мач от третия квалификационен кръг на Шампионската лига между Олимпиакос и Лудогорец. Двубоят между гръцкия гранд и 10-кратния шампион на България по програма ще се играе на 3 август (вторник) от 22:00 часа.

42-годишният Мадън е роден в Ийст Килбрайд и е международен рефер от 2010 г. До момента той не е свирил мачове на български отбори. Последният двубой в Европа под негово ръководство се игра в сряда, когато Спарта (Прага) записа домакинска победа с 2:0 над Рапид (Виена) и елиминира австрийския тим.

Помощници на Мадън на стадион „Георгиос Караискасис“ ще бъдат неговите сънародници Дейвид Руум и Алън Мълвани. За четвърти съдия е определен Крейг Напиър, също от Шотландия.

Реваншът между Лудогорец и Олимпиакос (10 август от 21:00 часа в Разград) е поверен на белгиеца Лоурънс Висер. 31-годишният рефер е познат на българските фенове, тъй като през миналата година ръководи мача от груповата на Лига Европа между Йънг Бойс и ЦСКА (3:0). През 2017 г. ръководи среща на Лудогорец – успехът с 2:0 над Судува в плейофите на Лига Европа.

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа