Вратарят на Лудогорец Владислав Стоянов заяви, че той и неговите съотборници нямат право на грешка срещу Младост (Подгорица) в двубоя между двата тима от втория квалификационен кръг на Шампионска лига. Стражът е убеден, че "орлите" са по-класният отбор, но предупреди, че съперникът не бива да бъде подценяван.

"Нямаме право на грешка в Шампионска лига и още повече на този ранен етап. Може би не сме готови на 100%, тъй като това са първи мачове, но ще компенсираме с желание. Важно е да сме концентрирани", сподели Стоянов пред Диема Спорт.

„Тези, които сме в отбора от по-отдавна, ни се беше усладило да сме две години в Европа – Лига Европа и Шампионска лига. Миналата година изпитахме един голям шок, но сме настървени да влезем в групите поне на Лига Европа, а защо не и в Шампионска лига. Аз винаги съм спокоен, имам доверие на защитата пред мен. За да са в този отбор, значи притежават нужните качества“, коментира още Владо Стоянов.

„Нещата тази година са коренно различни от миналата, тогава ни напуснаха много хора, треньорски рокади, идване на новия треньор, малко време за подготовка, национални отбори, нови играчи. Имахме достатъчно време сега да се подготвим. Минало е това, което се случи с Милсами. Аз гледам в момента и напред. Причините са много, не трябва да се търсят виновни, а как да се излезе от ситуацията. Смятам, че ръководството взе необходимите мерки и нещата сега стоят по различен начин. Надявам се сега отборът да е по-силен, взеха се доста футболисти.“

„Започнахме да се познаваме с предстоящия съперник още от подготовката в Австрия. В модерния футбол няма слаби отбори, виждате Исландия докъде стигна на Евро 2016. Нещата са много изравнени. Да не подценяваме съперника, да го уважаваме, важно е ние какво ще покажем. Естествено, че съм оптимист за мача с Младост, но не трябва да ги подценяваме и да запазим концентрация, за да не си изпатим.“

„Нищо коренно не се е променило от предишните години в първенството. Ще има по-завишени критерии от гледна точка на терените, имаше терени миналата година, на които трудно се играе футбол – дори Барселона да беше нямаше да може да си подава топката. Ще видим в хода на първенството дали форматът е удачен. Щом са преценили от БФС така, трябва да го приемем“, коментира стражът.

Следете с БЛИЦ СПОРТ: "А" група - трансфери и подготовка

Програмата на Първа професионална лига

БЛИЦ представя всичко за българското участие в Европа