Треньорът на Лудогорец Павел Върба говори пред клубния сайт и телевизия за предстоящия мач с ЦСКА, който е в неделя от 21:00 часа на "Армията".

"Всяка среща с отборите от първата шестица е важна за нас, ще търсим максимума, за да видим и в какво състояние се намираме в момента. В мача с Локомотив (Пловдив) ни се получи всичко, играхме доста добре, направихме много добър мач и едва ли ще има много промени в състава ни", коментира Върба.

"Срещу Локомотив (6:1) всичко беше на наша страна, играхме от 21 часа, прекрасно време за футбол, прекрасен терен, срещу нас имаше отбор, който също се опита да играе футбол, ние бяхме много бързи, агресивни, офанзивни, всичко ни се получаваше и съм доволен", добави чехът. 

"ЦСКА се цели в местата в топ 3, имат амбиции, това е важен мач за тях след загубения финал за Купата на България. Въпреки това ние ще играем на най-високо ниво и най-накрая да спечелим срещу ЦСКА в Лигата (б.р. - последните 4 срещи между двата отбора завършваха все 0:0). Първите шест отбора, които са в тази шестица заслужават местата си там, достатъчно добри отбори. Добър отбор с много добри изпълнители, ЦСКА заслужава да бъде в тази шестица, не само това, но и заслужава да играе в Европа. За нас този мач ще е проверка за това, което ни чака в Европа, ЦСКА е на равнището на някои отбори, които ще срещнем в Европа, ние ще дадем максимума от себе си и този мач е важен за нас", подчерта Върба.

"Знаем силата на ЦСКА, добър отбор с добри изпълнители. Следваме си нашите цели, ще искаме да спечелим, и двата тима ще искат победата. Ще стане интересен мач и се надявам да победим ние", коментира спецът.

"Имаме широк и качествен кадър от футболисти, с които разполагаме, ще използваме мачовете за да играем в различни варианти, които да използваме и за следващия сезон. Почти няма време за подготовка между края на този и следващия сезон. Няма да играем с едни и същи футболисти, ще използваме максимално повече футболисти в тези два мача", добави Върба по повод предстоящите след мача с ЦСКА срещи с Левски и Славия.

Класирането в efbet Лига
efbet Лига - сезон 2019/2020
Купа на България - сезон 2019/2020