ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Олимпийската шампионка по художествена гимнастика Алина Кабаева изригна мощно въпреки решението на Международната федерация по гимнастика (FIG) да допусне руски и беларуски състезатели до международни състезания от 1 януари, но като неутрални спортисти и при определени условия. 40-годишната Кабаева е категорична, че ограниченията за спортистите от двете държави не са приемливи. Както е известно, гимнастиците от Русия и Беларус бяха отстранени от международните надпревари след началото на военните действия в Украйна.

„Приветствам решението на FIG, но то не е достатъчно. Руснаците трябва да получат правото да се състезават под собствения си флаг и химн, а не като неутрални спортисти. Монополът, упражнен от определени държави върху международните спортни структури, е неприемлив. Политическото влияние убива спорта. Международната спортна система трябва да бъде реформирана, за да бъде освободена от политически зависимости“, заяви Кабаева.

Топ Коефициенти за Спортни Залози!

Тя от години е сочена за любовница на Владимир Путин и майка на две деца от руския президент. Според различни информации, преди два месеца Алина Кабаева е получила от Путин уникален подарък по случай 40-годишния си юбилей - тиара, изработена от злато и платина, с 40 диаманта в различни цветове, включително черен диамант от 10 карата.

Рускинята е една от най-титулуваните спортисти в художествената гимнастика. Тя има два олимпийски медала (златен и бронзов), 14 отличи от световни първенства (девет златни, три сребърни и две бронзови) и 21 от европейски шампионати (15 златни, три сребърни и три бронзови).

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!