Манчестър Юнайтед излъга у дома Уест Хям с 1:0 в мач от 14-ия кръг на английската Висша лига и изпревари Челси на петата позиция във временното класиране. Маркъс Рашфорд (38) вкара гол №100 с екипа на "червените дяволи" и ги доближи само на точка от четвъртия Нюкасъл. Давид Де Хеа пък направи страхотни спасявания в края.

В началните минути чисти голови ситуации липсваха, но и двата отбора опитваха да организират атаки. В 15-ата минута Кристиано Роналдо получи в половината на гостите и стреля от дистанция, но в ръцете на вратаря Лукаш Фабиански. Последваха пропуски на Маркъс Рашфорд преди „чуковете“ да изнесат играта в по-предни позиции, но без да застрашат вратата на Давид Де Хеа, който трябваше да се намесва единствено след удар на Джаред Боуен, а освен това бе отсъдена и засада.

В 38-ата минута Далот изпълни тъч отдясно по атаката за Ериксен, който направи двойно с Бруно Фернандеш и след това центрира перфектно в наказателното поле, а на далечната греда Тило Керер изпусна Маркъс Рашфорд, който с глава заби топката във вратата на Фабиански за 1:0. Това бе и гол №100 за него с екипа на Манчестър Юнайтед.

На почивката вратарят на Уест Хям Лукаш Фабиански бе заменен принудително и вмест него мачът доигра Алфонс Ареола.

След почивката Маркъс Рашфорд отново бе най-деен за домакините, а в 62-ата минута той изведе Роналдо в наказателното поле отляво и португалецът стреля в близкия ъгъл, но неточно. 

Последваха силни минути за "чуковете", които тотално натиснаха домакините в края и само добрите намеси на Де Хеа запазиха трите точки за играчите на Ерик тен Хаг.

В 82-ата минута Антонио задържа добре топката въпреки натиска от страна на Скот МакТоминей и стреля много силно от дистанция, но Де Хеа изби над гредата в корнер. Минута след това Аарън Кресуел центрира в наказателното поле, където Курт Зума бе оставен съвсем сам на първа греда и нанесе изстрел с глава, но Де Хеа се разтегна максимално и отрази в нов корнер удара в десния му ъгъл.

Четири минути преди края на редовното време Ман Юнайтед удари греда. Бруно Фернандеш комбинира с МакТоминей пред наказателното поле, който центрира вътре, а там Фред беше оставен съвсем сам на точката за дузпа и нанесе удар с глава, но топката се отби от лявата греда на Ареола. В добавеното време Уест Хям се хвърли на щурм, но на два пъти Де Хеа бе последна преграда по пътя на топката към мрежата му.

След успеха Манчестър Юнайтед излезе с две точки пред Челси на петата позиция, след като събра 23 пункта и изостава само на точка от четвъртия Нюкасъл. Уест Хям е 13-и с 14 точки.

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И КЛАСИРАНЕ В АНГЛИЙСКАТА ВИСША ЛИГА - ТУК!