30 екипажа са подали заявки за 12-ото издание на Рали "Твърдица-Елена", трети кръг от националния шампионат. Състезанието е този уикенд, като церемониалният му старт е в петък вечер. С №1 е миналогодишният победител Пламен Стайков (навигатор Давид Кварацхелия, Мицубиши Лансер Ево 9), който отпадна на Рали „България” заради повреда, а преди това спечели първото състезание за нашия шампионат - Рали „Сибиу”.

Сред дебютантите на твърдишкото рали е Виторио Попов, за когото БЛИЦ СПОРТ научи, че е едва 16-годишен, но въпреки крехката си възраст стремглаво трупа опит зад волана на своя Опел Корса. Виторио е родом от Сливен, а навигатор е баща му д-р Христо Попов. Попов-старши има солиден опит на Рали "Твърдица", където в последните години беше навигатор на по-големия си син Марио Попов.

Дебютът на 16-годишния Виторио беше на Рали "Сибиу" в Румъния през април, като стартът там беше неуспешен, поради проблем в двигателя на неговия състезателен автомобил. Рали "Твърдица-Елена" ще е вторият старт на младата надежда в родния рали шампионат. Иначе талантът участва успешно преди месец в рали спринт "Казанлък", където завърши пети в клас RC4.

Сред по-любопитните екипажи, заявени за твърдишкото рали, са изцяло дамския екипаж Диана Стоянова/Иванела Иванова, които продължават да се сработват, но влагат много страст и хъс в своето представяне, както и Добрин Борисов/Белослав Денчев с Рено Клио Макси.

Не на последно място на Рали "Твърдица-Елена" ще наблюдаваме и абсолютния дебютант Георги Делчев с навигатор много опитният Лазар Тевекелов. Георги, който е племенник на Радослав Козлеков, заема овакантеното от Васил Жеков място в отбора на "Хюндай Рейсинг Трофи".
ПЛАМЕН СЛАВОВ/БЛИЦ СПОРТ

Пълният списък - ТУК.