Пламен Стайков и Рафи Кадир (Шкода Фабия R5) завършиха успешно рали "Бохемия" в Чехия. Екипажът на варненския тим АСК "Флат-аут моторспорт" премина без затруднение през техничните и бързи етапи край Млада Болеслав, оставяйки след себе си една дузина автомобили от клас RC2. Резултатът - 13 място в класа и 14-та позиция в генералното подреждане. 

Стайков и отборът му получиха заслужено внимание от чешките пилоти и фенове. Български екипаж не беше участвал в рали "Бохемия" от цели 32 години. 

Натрупаният за кърджалийското дуо Стайков-Кадир опит е от съществено значение за тяхното професионално израстване. Първите 20 екипажа, които бяха част от надпреварата са на изключително ниво. Участваха Ян Копецки, който спечели състезанието, Андреас Микелсен, Вацлав Пех, младата чешка надежда Филип Мареш и др. Освен с невероятни умения, те разполагат и с огромен финансов ресурс, а повечето от тях познават перфектно етапите. Ралито край Млада Болеслав е с голяма конкуренция и изключителна атмосфера. 

"За някои от вас постигнатите резултати може би не изглеждат впечатляващи, но в действителност това е голям подвиг за Стайков и Кадир и не следва да бъде омаловажаван. Положихме поредния крайъгълен камък в развитието на нашия тим. След много трудности и несгоди осъществихме една мечта - участие в голямо чуждестранно състезание, при висока конкуренция, с автомобил от категорията R5", споделиха от тима на Пламен Стайков пред БЛИЦ СПОРТ.