Екипажът на АСК "ФЛАТ-АУТ" Пламен Стайков и Рафи Кадир ще запишат първо официално участие за сезон 2022. То ще бъде извън пределите на България - в чешкото рали "Бохемия". 

Надпреварата е пети кръг от чешкия шампионат и ще се проведе в периода 8-10 юли, в град Млада Болеслав. Феновете знаят, че тук е "домът" на спортната дивизия на Шкода, където се произвеждат колите им от категория R5/Rally 2. 

Именно с такъв автомобил ще участват Пламен Стайков и Рафи Кадир. 

Предизвикателството пред двамата е огромно, предвид факта, че това е едно от най-силните състезания в шампионата на чехите. В него участие взимат пилоти от световна 
величина - Кале Рованпера, Яри Хутунен, Марко Булакия, Ерик Цайс, Оле Кристиан Вейби и др.

В тазгодишното издание се откроява и заявката на Ян Копецки, който е бивш шампион в WRC2 и осемкратен рали шампион на Чехия. 

Изборът на Пламен Стайков никак не е случаен, тъй като пилотът обича да поставя летвата високо. Конкуренцията в тази надпревара е огромна, а броят на заявките през миналата година достигна 90 екипажа от 7 държави. 

Българският тандем ще трябва да се пребори не само със световните звезди и местни асове, но ще трябва да положи неимоверни усилия при преминаването през техничните чешки етапи с новия за екипажа автомобил Škoda Fabia R5. 

Стайков и Кадир тепърва ще се впуснат в опознаването на колата, предвид липсата на състезателен опит и тренировъчни километри, следствие от сложната ситуация в българския автомобилен спорт.

Целта, която състезателите на АСК "ФЛАТ-АУТ" си бяха поставили в началото на сезона, а именно – спечелването на националната титла в рали шампионата, се отлага за 
следващата година, а отборът насочва ресурса си към рали "Бохемия" и най-голямото автомобилно състезание в Чехия – рали "Барум".

 

Preseason test

Екипажът на StaykovRacing Airlines Ви приветства да се повозите и насладите за кратко на борда на нашия Боинг #SkodaR5 От името на целия екипаж Ви желаем приятно гледане #Denso #KroonOil #FlatoutMotorsports #Ifindoubtflatout #drift #handbrake #dontdriveitslideit #rally #preseasontest

Публикувахте от Staykov Racing в Петък, 8 април 2022 г.