Фернандо Алонсо смята, че ще му е почти невъзможно да повтори представянето си от 2012 година. Испанският пилот е на мнение, че сезонът му е бил безгрешен. Битката за титлата между него и Фетел беше до последното състезание, но накрая пилотът на Ферари изгуби от Ред Бул само с три точки. От 20-те състезания тази година Алонсо спечели 3 и се е качвал на подиума след общо 13 от тях.

“В някои години си мислиш, че си си свършил работата добре и други, в които смяташ, че нещо ти е липсвало или си искал да промениш. Понякога се надяваш догодина да си по-добър. Тази година беше перфектна. Ще е почти невъзможно да повторя това в кариерата ми", заявява пилотът.

“На теста в "Херес" изоставахме с около 2.5 секунди от темпото, така че ще е почти невъзможно положението да е по-лошо. Затова очакваме по-добър старт. Няма съмнение, че Ред Бул ще са фаворити на старта. Те завършиха сезона с доста силна доминация, а правилата остават горе-долу същите. В края имаха седем-осем десети предимство, така че в следващите два месеца ще трябва да ги настигнем, което не е лесно. Поне отправната ни точка ще е по-добра в сравнение с миналата година", обяснява Алонсо.

“Целта на всеки отбор е пилотите му да са първи и втори в събота, както и в неделя. Няколко отбора успяха да постигнат това наскоро - Макларън и Ред Бул, дори Лотус. Ние не успяхме да си свършим работата както трябва по отношение на представянето на колата и това ще е целта ни следващата година - да имаме бърза кола", заявява Алонсо./БЛИЦ