Фернандо Алонсо отправи покана към трикратния световен шампион и актуален лидер във временното класиране при пилотите Себастиан Фетел да премине от Ред Бул във Ферари.

„Да, всеки велик шампион би трябвало да кара за Ферари, ако има тази възможност. Това важи и за Себастиан”, сподели испанският пилот на Скудерията пред немското списание „Шпорт Билд”.

„Ферари е повече от отбор във Формула 1. Не мога да си представя Формула 1 без Ферари, както и обратното. За другите отбори това не важи. Те идват и си отиват. Някои производители се присъединяват и след това отново напускат. Точно като някои частни отбори или производители на енергийна напитка. Ферари винаги е тук”, допълва Алонсо.

„Защо не? Вярвам, че имаме голям респект един към друг, а за отбора би било добре, ако двамата сме съотборници. Най-малкото заради факта, че така ще максимизираме представянето на болида и спечелените точки. Факт е, че ще карам за Ферари още няколко години и ще приема всеки съотборник, който иска да е в отбора. Дори и комбинация със Себастиан”, завършва 31-годишния испанец.