Пилотът на Ферари Фернандо Алонсо изрази оптимизъм, че може да спечели титлата във Формула 1, въпреки,ч е изостава от Себастиян Фетел, който спечели Гран при на Индия.

"Сега повече. По-позитивен съм, защото на старта имахме 10 точки за пето място, а взехме 18 с второто. Така че днес спечелихме 8 точки. Ще запомним това състезание".

"Състезанието беше трудно за нас, защото трябваше да извадим максимума от колата. Стартът беше добър, после нещата тръгнаха по план след завой 3, когато изпреварих двата Макларъна. Те забравиха, че съм там. Мисля, че атмосферата там в отбора не е много добра в момента, защото двамата се бореха един с друг, забравяйки, че сън по средата. Но успяхме да се измъкнем без инцидент и после изпреварих Хамилтън с тази маневра, а след това и Дженсън. После се концентрирахме върху Ред Бул. Уебър беше много силен, но накрая заради проблемите с КЕРС успяхме да го изпреварим. Да кажем, че това състезание беше ограничаване на щетите, но съм сигурен, че ще се борим още и другия месец ще сме по-силни".