Испанецът Фернандо Алонсо все още има минимално надежди, че може да спечели служебно световната титла за 2012 година, тъй като от Ферари възнамеряват да подадат жалба срещу Себастиан Фетел с Ред Бул заради поведението му по време на Гран при на Бразилия. Германецът завърши шести и това му гарантира една точка преднина в крайното класиране пред Фернандо Алонсо, който остана в тори на пистата „Интерлагос” миналия уикенд.

В момента Скудерията разглежда записите от камерата, разположена в колата на Себастиан Фетел. На тях би трябвало да се вижда, че германският пилот е изпреварил Жан-Ерик Верн по време на жълти флагове в Гран при на Бразилия. При разглеждане на записите се вижда, че Фетел минава покрай жълта светлина при завой 2 и 3, след което изпреварва Верн преди зелен флаг в завой 4.

Ако „черните кончета” подадат официален протест за неправилно изпреварване на Фетел, то пилотът на Ред Бул може да получи наказание от 20 секунди и да отстъпи на осма позиция в крайното класиране на Гран при на Бразилия. По този начин Алонсо би могъл да стане световен шампион с точка пред германеца.

"Не вярвам в чудеса, а правя чудеса по правилата", написа Алонсо в профила си на социалната мрежа „Туитър”.

На този етап от Международната автомобилна асоциация (ФИА) не са потвърдили дали ще разследват случая. ФИА има право да вземе решение до 30 ноември, ако от Ферари пуснат оплакване за разследване на ситуацията с Фетел.