Българският пилот Владимир Арабаджиев отново записа добри резултати в тестовете на GP2 на пистата "Херес" в Испания. Във втория си ден Владо успя и в двете сесии да запише по-добро време от рали легендата Себастиан Льоб. Арабаджиев изпревари с 0,4 секунди петкратния световен рали шампион.

В сряда пилотът ни направи успешни тестове за тима на DPR, а в четвъртък пилотира за екипа Пикет Гран При. Отборът се ръководи от трикратния шампион във Формула 1 Нелсън Пикет. Това бе е вторият тест на Арабаджиев в GP2, след двата дни миналата година със Супер Нова на пистата "Пол Рикар" във Франция. По време на сутрешната сесия вчера валя дъжд и това попречи на пилотите.

Въпреки това Владо се класира 15-ти с време 1:31,039 минути, като завъртя 28 обиколки, а Льоб бе 18-ти с 1:31,487 мин. С първо време бе Дани Клос с 1:28,875 минути. Само 44 стотни изоставане разделиха Арабаджиев от Бруно Сена, който очаква кокпит в някой от водещите отбори във Формула 1 през 2010 година. Втората сесия се проведе на полу-суха писта, но тренировката беше прекъсвана цели 6 пъти с червени флагове, заради инциденти. Арабаджиев направи 34 обиколки и остана 24-ти с време 1:28,059 минути, а Льоб 25-ти с време 1:28,114 минути. Първи остана Маркус Ериксон с време 1:25,970 минути.

"Няма нищо общо с колата на DPR от предния ден. Много по-бърза, по-стабилна. Този отбор е класа, личи си още от бокса. Ще карам или за тях, или за DAMS. Не съм толкова уморен, колкото бях вчера", каза Арабаджиев за "Стандарт".

Арабаджиев разкри, че е получил награда за доброто си представяне във Формула Мастър и ще кара Шевролет на тестовете в Пембри (Уелс) идния вторник. /БЛИЦ