Бившият бос в Мерцедес Норберт Хауг заяви, че има добра причина Фернандо Алонсо да е бъде част от „сребърните стрели” въпреки огромното му желание преди началото на вече изминалия сезон във Формула 1. Испанецът искал много да кара за Мерцедес, но след напускането си на Ферари в крайна сметка се състезава за тима на Макларън.

„Той не го направи и това си има добра причина”, сподели Хауг пред ServusTV, но не разкри какво точно има предвид. „Той имаше своите времена в Макларън. Сега отново е в Макларън. Всичко това можеше и да не се развие така”, допълва бившият шеф на „сребърните стрели”.

Известен факт е, че Алонсо искаше да бъде пилот на Мерцедес през тази година, след като реши да напусне Ферари след петгодишен престой при „черните кончета”. Той дори задължил мениджъра си Флавио Бриаторе да говори с шефовете на Мерцедес Ники Лауда и Тото Волф. В крайна сметка не се стигна до договор с немския тим, който запази двамата си пилоти Нико Розберг и Люис Хамилтън, спечелил световната титла за втора поредна година.