Българският пилот Любослав Руйков си гарантира титлата в един от най-оспорваните и авторитетни картинг шампионати в Италия – ROK Cup. Руйков спечели първото място в своя клас Junior ROK един кръг преди края на сезона. Българският пилот събра 355 точки след седмия кръг, в който завърши 4-и. Вторият в класирането Джулио Мазолини (Италия) има 300 точки, а трети е Рикардо Бранджеро (Италия) с 284 точки. За крайното класиране се взимат петте най-добри резултата от 8 кръга, като последният предстои през септември. С този аванс пред другите Руйков е недостижим на върха на класа.

Руйков спечели два от изминалите 7 кръга – петия и шестия, като в шестия на „Саут Гарда Картинг” Любо записа първи места във всички сесии, които носят точки: квалификациите, маншовете след тях и на финала.

"Сезонът в ROK Cup Италия е много труден, тъй като се събират силни пилоти, които карат и в други шампионати, и винаги се боря с много бързи пилоти – заяви Руйков. – Имаше едно-две състезания, в които наистина беше много трудно да си пробия път напред, тъй като стартирах от по-задни позиции след квалификацията, но имахме и много силни представяния, от които съм много щастлив."

В последния кръг на ROK Cup Италия в класа на Руйков стартираха 55 пилоти, а от началото на сезона точки в Junior ROK са спечелили 108 състезатели от цял свят. 

"В началото на сезона Люби спечели Зимната купа на ROK – изключително авторитетно състезание, което го класира на Световното първенство на ROK – допълни механикът на Руйков Станислав Каваримов. – Това обаче беше едно състезание, а сега победихме в цял шампионат, което е по-трудно, и Любо успя да се справи с много силни съперници от цял свят. Той е много бърз на технични и бързи трасета, също и на мокро, и съм доволен от кампанията ни тази година, но имаме още стартове и още шансове за успех."