Български пилот постигна невероятен успех на пистата "Монца". След отлично каране Пламен Кралев спечели първата си точка в престижния шампионат Формула 2, класирайки се на 10-ата позиция в съботния старт.

Българинът стартира от 17-ата позиция и в първите обиколки успя да се придвижи до 15-ата, удържайки зад себе си атаките на Иван Самарин, Наталия Ковалска и Партива Сурешуарен. Зад тях на дистанция бе Аджит Кумар. В следващите обиколки пилотите отпред допуснаха грешки, а Кралев изпревари Келвин Сноекс. Така българинът се озова на 11-ата позиция зад водача във временното класиране Филип Енг. Българинът обаче не се примири с позицията си и атакува белгиеца в последната обиколка, за да завърши десети и да вземе първата си точка в шампионата. Състезанието завършиха 17 пилоти.

"Досега най-важното бе да карам и да трупам опит. Позицията не бе от значение, но дойде момент, в който трябва да започнем да се борим за място. Чувствам, че имам развитие и ще направя всичко възможно да продължа да подобрявам представянето си и да ставам все по-конкурентен. Надявам се да имам шанс във второто състезание да направя подобно класиране", заяви Пламен Кралев.

Утре в 15:00 часа българско време е второто състезание на пистата "Монца" и ще бъде предавано директно по "Евроспорт". /БЛИЦ