С две български победи завърши третият кръг от европейския шампионат по мотокрос в класовете 65 и 85 куб.см, чийто домакин е мотополигонът в Троян.

За втора поредна година Майкъл Иванов (КТМ) се качва на почетната стълбичка в надпревара за европейската титла, която се провежда в родния му град. Миналата година българският пилот завърши втори, а сега се поздрави с победата след два успешни манша и пълен актив от точки.

Втори в кръга остана друг българин - Иван Петров (КТМ), който преди този старт беше само на една точка зад Майкъл Иванов. Челната тройка беше допълнена от хърватина Матия Келава (КТМ).

Български пилот спечели надпреварата и при 65-кубиковите. Хакан Хълми (КТМ) триумфира и в двата манша, а негови подгласници за кръга останаха Игор Чухарчюк от Молдова и Момчил Иванов от България.

От 2012 г. европейският шампионат в класовете 65 и 85 куб.см. е с нов регламент, а шампионът се определя в две фази – групова и финал, пише БТА. В нашата група водачите и в двата класа са български пилоти и ако успеят да запазят челното си класиране до последния кръг, ще добият право да участват във финала на европейския шампионат, който ще се проведе през август в Матърлей Басин, Великобритания.

Заедно с европейските шампионат в Троян се проведе и третият кръг от световния шампионат по мотокрос в клас МХ3. Първото място в българското гран при извоюва Мартин Мичек от Чехия (КТМ).

От българите най-добре се представи Николай Йовчев, който завърши на 19-то място в крайното класиране.