Спортният директор на Мерецедес Тото Волф сподели, че на отбора ще му бъде тежко след напускането на опитния шеф Рос Браун, който си тръгна в края на миналата година, след като получи отказ за пълна власт над тима. Британецът не бе съгласен с липсата на строго разграничение между ръководните постове в отбора.

"Разбира се, винаги се усеща подобно напускане. Ще ни е тежко без Браун, защото той е един от най-опитните и знаещи хора в света на Формула 1. Мерцедес е голям отбор и разполагаме с едни от най-кадърните хора, които трябва да го заместят. Ще продължим да използваме неговите методи и ще се опитаме да ги развием в бъдеще", сподели Тото Волф, който ще управлява отбора заедно с Пади Лоу и Ники Лауда.

Рос Браун, който като технически директор на Ферари от 2000 до 2004 година спечели пет титли заедно с Михаел Шумахер, е считан за един от най-добрите в своята област във Формула 1. През 2008 година той бе шеф на Хонда и пое отбора след оттеглянето на японския концерн, преименувайки го на Браун GP, с който Дженсън Бътън спечели световната титла. В края на 2009 година Мерцедес изкупи дела на Браун, който обаче остана шеф на отбора.