Фамилията Брабам спечели съдебната битка и успя да защити името си пред германския съд. Синът на трикратния световен шампион и основател на отбора от Формула 1 сър Джак Брабам - Дейвид, осъди Майкъл Трик.

Трик беше регистрирал името "Брабам" в Гермнания и търгуваше с шосейни коли с марката Brabham Racing. Семейство Брабам обяви в сряда, че съдебните действия срещу Трик са били успешни и регистрацията на търговската марка Брабам е върната на семейството.

"Доволен съм, че тази ситуация най-после приключи. Битката беше дълга и изморителна. Усещах, че е мой дълг да защитя името Брабам и го направих. Световната марка означава успех и иновации, подкрепени от 60 години състезателно наследство. Заслужава да бъде запазена. Това решение не само ще помогне на бъдещите планове на марката Брабам, но и ще защити третото поколение пилоти, Сам и Матю, които в момента се изкачват нагоре", заявява Дейвид Брабам.

През 2009, групата Formtech на Франц Хилмер заяви, че подала заявление за кандидатстване за сезон 2010 във Формула 1 под името Brabham Grand Prix. Заявлението им обаче беше отхвърлено.

Преди дни пък самият Дейвид Брабам призна, че след приключването на съдебната битка ще направи всичко възможно да създаде нов отбор, който да продължи традицията във Формула 1. Тимът на баща му има 4 световни титли при пилотите и две при конструкторите в най-бързия спорт.