Двукратният световен шампион във Формула 1 и все още пилот на Ферари Фернандо Алонсо обмисля оферта на Лотус. Мениджърът му Флавио Бриаторе се опитва да убеди испанеца да приеме предложението, тъй като от следващия сезон Лотус ще кара с двигатели на Мерцедес и ще бъде далеч по-конкурентноспособен тим.

Финансирането на отбора пък ще бъде от мултимилиардера Лурънс Строл, съобщава немското списание "Шпорт Билд". Канадецът отдавна обмисля възможността да си купи тим от Формула 1, за да лансира своя син Ланс в него. Сегашният юношески пилот на Ферари би могъл да стане съотборник на Алонсо, ако испанецът премине в Лотус.

Още вчера италианските медии разтръбиха новината, че Алонсо е обявил пред босовете на „черните кончета”, че напуска след края на този сезон. Испанецът искал да кара за Ред Бул или Мерцедес, но той и мениджърът му Бриаторе вече получили категоричен отказ и от двата тима.

От Макларън били готови да предложат на Алонсо 150 милиона долара, но той не иска да отиде в този тим, тъй като прогнозите за представянето му с двигатели на Хонда за в бъдеще не са много добри.