Ферари бързо намери заместник на четирикратния световен шампион Себастиан Фетел, след като само преди два дни двете страни обявиха голямата раздяла след петгодишна съвместна работа. Испанецът Карлос Сайнц ще стане пилот на Скудерията след напускането на Фетел в края на сезона. Договорът на испанеца е за две години.

"За мен е удоволствие да обявя, че Карлос ще се присъедини към Скудерия Ферари от 2021 година. С пет сезона опит зад гърба си той е доказал таланта си и демонстрира, че притежава техническите способности и точните качества, за да пасне идеално на семейството ни", заяви шефът на тима Матия Биното.

„Започваме нов цикъл с цел да достигнем върха във Формула 1. Това ще е дълго пътешествие. Няма да мине без трудности, особено като се има предвид настоящата ситуация във финансов и регулаторен план. Вярваме, че пилотски тандем с талант и присъствието на Шарл [Льоклер] и Карлос – най-младия състезателен екип на Скудерията за последните 50 години – е най-добрата възможна комбинация, която ще ни помогне да постигнем поставените цели.”

„Вълнувам се за бъдещето си с тима. Сега ми предстои важен сезон с Макларън и нямам търпение отново да се състезавам”, заяви самият Сайнц, чийто заместник в Макларън пък ще бъде Даниел Рикиардо. 30-годишният австралиец напуска Рено след края на сезона.