Пилотът на Макларън Дженсън Бътън е убеден, че ще може да се бори за световната титла през 2013 година. Той коментира шансовете си за първото място по време на представянето на новия болид на тима МР4-28.

На пръв поглед визуално колата изключително много се доближава до миналогодишния болид, но от Макларън са категорични, че веднага ще се покаже разликата в поведението на пистата.

“Разлики има и са съществени. Сега ще сме много по конкурентоспособни. Ще стопим и разликата с другите отбори в квалификациите, което миналата година беше решаващо за представянето ни. Тогава резултатите ни преди стартовете не бяха никак добри. Трудно намирах подходящия работен прозорец на гумите. Не знам защо беше така - трябваше да карам различно от всички останали на стартовата решетка. Но научихме много от миналия сезон и направихме крачка напред. Гумите през 2013 ще ми помогнат, защото имат много по-широк работен прозорец и не се притеснявам, че ще имам проблеми с тях. Започваме сезона на чисто и ще се борим за полпозишъна във всяко състезание и за титлата", заявява Бътън.

Пилотът смята, че е помогнал и е насочил развитието на Макларън, надявайки се през новия сезон колата да пасва повече на стила му на каране.

"Развихме се и тръгнахме в посока, която пасва повече на стила ми. През миналия сезон имах някои проблеми, но хубавото на Макларън е, че слушат пилотите си", завърши Дженсън.