Британският пилот на Макларън Дженсън Бътън изразни мнение, че състезанията в календара на Формула 1 през този сезон предлагат много повече емоции за феновете, а основната причина за това са гумите на „Пирели“.

През настоящия сезон отборите да принудени да правят много спирания в бокса, а това е именно заради гумите, които се износват много по-бързо в сравнение с минали години. Бътън обаче е един от малкото пилоти, които са доволни от факта, че състезанията са по-атрактивни с повече спирания на болидите в боксовете.

„Никога не можеш да си доволен от всичко в нашия спорт, но смятам, че състезанията предлагат по-добро шоу. Успях да спечеля точки в Китай, понеже направих по-малко спирания и карах със стари гуми в големи периоди от състезанието. Стратегията с три спирания се оказа доста забавна и позволи на пилотите да натиснат повече опонентите си“, коментира британецът.

„В миналото имахме гуми, които могат да издържат през цялото състезание и почти нямаше изпреварвания. Трудно е да намериш точния баланс, което, мисля си, ще е основно през 2013 година. Смятам, че Формула 1 се намира в страхотен момент“, допълни британецът.